Moores Rowland International polnud ainus, kes 1990. aastatel Rimessi vastu huvi tundis. Kümnendi keskel käis pinda sondeerimas audiitorfirmade suurde nelikusse ehk Big 4 hulka kuuluv Deloitte, kuid sinnapaika see asi jäi. Uue katse tegi Deloitte 1999. aastal. Seekord istuti Rimess MRI partnerite Mati Nõmmiste ja Eva Veinbergiga pikemalt läbirääkimiste laua taga, et arutada Deloitte’i pakkumist Rimess ära osta. Etteruttavalt olgu öeldud, et pakkumine polnud suurem asi: senistest omanikest oleksid saanud palgatöötajad, kellel ettevõtte arenguga seotud otsuste tegemisel enam sõnaõigust poleks olnud.

Jérôme Adam mäletab, et tundis toona meelehärmi. „Mati tuli minu juurde ja ütles, et nendega võttis kontakti üks Big 4 ettevõte, kes soovib Rimessi ära osta. Laususin, et see on küll väga põnev, et nad on Rimessi-sugusest väikesest firmast huvitatud, aga tasuks mõelda, kas see on see, mida te Evaga tahate: sisuliselt pildilt kaduda. Olete ju edukalt tegutsenud! Pigem kasvage veel ja siis olete sellisele suurele ettevõttele juba võrdsem partner, kellel on ka suurem sõnaõigus. Mis seal salata, ka MRI jaoks oleks olnud Rimessi lahkumine löök: olime ju Eestis enda rüppe saanud tubli firma,“ tunnistab Adam.

Rimessi kontorist hotelli tagasi jõudnuna hakkas Jérôme Adam oma mõtteid kirja panema, et neid eestlastele järgmisel päeval tutvustada. „Soovitasin neil ostuhuvilisele vastata, et ollakse küll pakkumisest meelitatud, kuid praegu seda siiski vastu ei võeta, aga hea meelega jäetakse uks avatuks võimalikule koostööle tulevikus. Järgmisel hommikul läksin Rimessi kontorisse, näitasin seda käsitsi kirjutatud kirja ja ütlesin: „Minu arvates on selliseks liitumiseks veel vara. Siit kirjast leiate argumente, millega võiksite oma äraütlemist põhjendada.“ Õnneks ütles Mati, et nad mõtlesid Evaga järele ega ole samuti selle pakkumisega rahul.“

MRI Euroopa regiooni kunagine juht Jérôme Adam (paremal), hilisem Rimessi ja Grant Thornton Balticu konsultant 2012. aastal Grant Thornton Balticu juubelil lennusadamas kõnet pidamas. Vasakul õhtujuht Andres Dvinjaninov.

Nii saigi Deloitte 6. detsembril 1999 Mati Nõmmiste ja Eva Veinbergi allkirjadega kirja, mis sedastas, et läbirääkimisi jätkata oleks väär. Otsust põhjendati järgnevalt: „Me oleme Rimessi ülesehitamist algusest peale tohutult nautinud. Meie jaoks on veel liiga vara Rimessi juhtimisest loobuda ja kontroll käest anda. Oleme mõlemad liiga noored, et jääda tagaplaanile või mõelda pensionile, sest tunneme, et meil on oma Eesti ettevõtte arendamisel veel väga palju saavutada.“ Deloitte’i Kesk-Euroopa regiooni juhi vastuse esimesed read ei jätnud kahtlust, et Nõmmiste ja Veinbergi otsus polnud ootuspärane: „Lugesin teie 6. detsembri kirja ja olen pettunud.“ Kuigi kirjavahetus kestis veel mõnda aega, jäi Rimess müümata ja MRI säilitas Eestis oma väärtusliku liikmesettevõtte.

Deloitte Estonia pikaajaline partner Veiko Hintsov mäletab, et Rimess paistis juba 1990. aastatel raamatupidamis- ja audiitorfirmade seas silma, seda eelkõige aktiivsete eestvedajate tõttu. „Firmad koosnevad ju inimestest ja Rimessis saigi kokku hea kooslus, kel oli energiat, visioone ja tahtmist nii oma äri üles ehitada kui ka auditivaldkonda arendada. Rimessi, praegust Grant Thornton Balticut mõne sõnaga iseloomustades on see alati olnud jonnakas, edasipüüdlik, sihikindel ja tasakaalukas ettevõte,“ ütleb Hintsov.

Deloitte oli praeguste Big 4 firmade seast viimane, kes üheksakümnendatel aastatel Eesti turule sisenes. Veiko Hintsov: „Selleks et siin kiiremini hoog sisse saada, vaatas Deloitte kohalike ettevõtete seas koostööpartnerit otsides ringi ja 1990. aastate lõpus käidi Rimessiga ühinemise asjus läbi rääkimas. Kuid Mati Nõmmiste ja Eva Veinberg leidsid, et ise oma asja ajada on ägedam. See oli ambitsioonikas ja uljas otsus, mõnes mõttes võib-olla ka naiivne, sest eks nad oleks varem või hiljem ka Deloitte’is partneriteks saanud. Kuid see, kuhu Rimess on praeguseks jõudnud, näitab, et tookordne otsus oli nende jaoks õige.“

Tuleb tunnistada, et 1999. aasta oli Rimess MRI-le kosilaste poolest rikas. Lisaks Deloitte’ile tegi lähenemiskatseid BDO, mis kutsus ka Rimessi oma rahvusvahelise perega ühinema, kuid mõne kohtumise tulemusena otsustas Rimess jätkata MRI-s. Selle kasuks rääkis muu hulgas asjaolu, et aastate jooksul oli MRI-s tehtud palju tööd sidemete loomisega, millest oleks olnud kahju loobuda.

Niisiis jäi Rimess endiselt MRI liikmesettevõtete ridadesse. Ühtlasi sai Mati Nõmmistest 2004. aastal Jérôme Adami ettepanekul ka MRI Euroopa regiooni juhatuse liige, sest lääne-eurooplastele kulus marjaks ära inimene, kes mõistis Ida-Euroopa riikide elu-olu ja majandust.

Uue sajandi keskel laiendas Rimess MRI oma rahvusvahelist ampluaad, olles alates aastast 2005 ka rahvusvahelise sõltumatute audiitor-, raamatupidamis- ja nõustamisettevõtete ühenduse Mazars korrespondentliige. Aastal 2007 hakkasid puhuma uued tuuled. MRI liikmete ja umbes poolesajas riigis esindusi omava Mazarsi algatusel moodustati allianss Praxity. Tekkis uus ülemaailmne auditeerimis- ja raamatupidamisteenuseid osutavate sõltumatute ettevõtete ühendus, millel oli rohkem kui 65 riigis sadakond liiget, nende seas ka Rimess. Ühendusse kuulumine andis Rimessile ühtlasi õiguse kasutada Praxity kaubamärki.