Nullindate teisel poolel oli Rimess Eestis tuntud auditi- ja raamatupidamisettevõte, kes juba aastaid oli turuosalt püsinud neljandal kohal, edestades käibe mahult kunagist kosilast Deloitte’i. Samal ajal hakati haaret veelgi laiendama, alustades tegevust esmalt Leedus ja seejärel Lätis. Kiirelt laienenud ja nime Rimess Balticuks muutnud ettevõte jäi taas silma üleilmsetele suurtegijatele.

Üks huviline oli vana tuttav, Mazars, kes alustas 2009. aasta paiku Rimess Balticuga ühinemisläbirääkimisi. Siiski polnud prantslaste pakutud tingimused eriti soodsad ja pärast mõningast arutelu otsustasid eestlastest, lätlastest ja leedukatest partnerid pakkumist mitte vastu võtta.

Teine Rimessist huvitatu oli üleilmne auditeerimis- ja ärinõustamisteenuseid osutavate ettevõtete ühendus Grant Thornton. See USA ja Briti päritolu allianss oli ühise vihmavarju alla koondanud liikmesfirmasid enam kui sajast riigist ning eestlastega võeti ühendust Grant Thorntoni Londoni kontorist. Mati Nõmmiste: „Asjaolu, et maailmas turuosalt seitsmendal kohal olev sõltumatute raamatupidamis- ja audiitorfirmade ühendus soovis Rimess Balticut oma liikmesettevõtete seas näha, oli meie tööle suur tunnustus. Grant Thorntoni liikmeks saamiseks tuleb läbida küllalt tihe sõel ja eks meie kasuks rääkis ka see, et Rimess Balticul oli kõigis Balti riikides hästi toimiv koostöö.“

Põhjamaade ja Balti riikide ettevõtete partnerid ning valdkonnajuhid kohtuvad üle aasta korralda­taval konverentsil, millele järgneb jalgpalliturniir. Balti riigid panevad välja ühismeeskonna, Rootsil, Soomel, Norral, Taanil ja Islandil on igaühel oma tiim. Mängijate seas peab olema ka vähemalt üks naine. Fotol Baltikumi jalgpallurid 2022. aastal Islandil.

Vandeaudiitor ja aastatel 2010–2021 Grant Thornton Balticu partnerite ringi kuulunud Aivar Kangust nendib, et maailma mõistes oli Rimess Balticu käive väga tilluke, näiteks USA liikmesettevõtetega võrreldes vaid üks pisike komakoht. „Kuid nende huvi oli saada Eestis asjalik partner, seega olime Big 4 ettevõtete järel suuruselt järgmine ja seega ainuke arvestatav valik, sest teised siinsed ettevõtted olid veel väiksemad.“

Aastajagu kestnud läbirääkimised jõudsid oktoobris 2011 edukalt lõpule ja novembris külastasid Mati Nõmmiste ning Artur Suits Grant Thorntoni aastakonverentsi Los Angeleses. Esialgu oli kavas Grant Thorntoni liikmesleping jõustada 1. jaanuarist 2012, kuid juriidiliste nüansside tõttu nihkus see päev 10. veebruarile. Sellest ajast peale kuulubki Rimess Baltic Grant Thorntoni võrgustikku, säilitades samal ajal oma iseseisvuse ja võimaluse tuleviku üle otsustada. Küll aga kaasnes kohustus kasutada Grant Thorntoni nime. Rimess aga oli turul tuntud ja oma nimest loobuda ei tahetud, sestap tegutseti alates 2012. aasta varakevadest Grant Thornton Rimess Balticu nime all. Lõplikult kadus Rimessi nimi ajalukku 2015. aastal, kui kasutusele võeti praegune nimi Grant Thornton Baltic.