Kui püüda Grant Thornton Balticu juhtimiskultuur kolme sõnaga kokku võtta, võib öelda, et see on suunatud avatusele, kaasatusele ja tunnustamisele. Arengut üle 25 aasta kõrvalt näinud koostööpartner ja konsultant Jérôme Adam kinnitab, et ettevõtte suureks kasvamisest hoolimata on perefirma õhkkond siiamaani alles. „Üksteist austatakse ja üksteisega arvestatakse ning kõiki koheldakse võrdselt, olenemata positsioonist või staažist. Igaüks loeb ja annab oma panuse, nii et Grant Thornton Balticu edu on kogu meeskonna, mitte kümmekonna partneri edu!“

Edu võimalikuks teinud inimesi pannakse tähele ja tänatakse. Näiteks on alates aastast 2013 valitud igal aastal parimad töötajad. Kuigi tegemist on ettevõttega, mille töö keerleb numbrite ümber, pole parimate väljaselgitamisel kriteeriumiks kasumi- ja käibenumbrid, vaid midagi, mida kaaluga kaaluda ega joonlauaga mõõta ei saa. Aastatega on auhindade kategooriad küll veidi muutunud, kuid üldjoontes valib iga osakond endi seast parima töötaja ja kogu ettevõtet silmas pidades on välja selgitatud näiteks parim koostööprojekt ning parim innovatsioon. Lisaks saavad kõik oma kolleegi kandidatuuri üles seada mitmesugustes lennukates kategooriates, nagu aasta tantsija, sportlane, särasilm, areneja – vaid fantaasia piirab, milliseid auhindu järjekordne aastaring tuua võib.

Igal aastal valitakse silmapaistvaimad kolleegid. Aastal 2017 pärjati auhindadega 12 kolleegi, fotol on neist (vasakult) Henri Parisalu, Krista Mölder, Terje Liiv, Eneli Perolainen, Marge Litvinova ja Allan Kubu.

Parimaid pärjatakse iga aasta jaanuaris jõulupeol. Kai Paalbergil on meeles oma esimene jõulupidu, mis oli ühtlasi ka tema esimene tööpäev. „Alustasin tööd päeval, kui Grant Thornton Balticul oli jõulupidu, kus tunnustati aasta parimaid töötajaid. Kuigi ma ei tundnud üritusel kedagi, sattusin lauas mõnusasse seltskonda. Liigutav oli kuulda, kuidas kaastöötajad aasta parimaid tutvustasid ja kuidas parimad tänukõnesid pidasid. Veider oli, et siis veel tundmatus seltskonnas tuli liigutusest pisar silma.“

 

Abivajajate aitamine on iseenesestmõistetav

Enamasti on jõulukuu see aeg aastas, kui abivajajaid märgatakse rohkem, nad saavad tavapärasest enam tähelepanu ja nendeni jõuavad annetused. Grant Thornton Balticu inimesed tahavad kaasa aidata mõtteviisi juurutamisele, et head teha saab ka aasta ülejäänud kuudel.

Abivajajate aitamiseks valitakse igal aastal välja mõned projektid või algatused. Näiteks 2022. aastal toetati Ukraina sõjas kannatanuid, 2021. aastal käidi koos kolleegidega doonoriks ja koguti üheskoos toidupangale toitu. Heategevusorganisatsiooni Aarete Laegas kaudu on aidatud raskustesse sattunud peresid. Selleks kogusid Tallinna ja Tartu kontori inimesed hulga rõivaid, jalanõusid, mänguasju ning tarvilikku kodukaupa.

Lisaks igal aastal välja valitavatele heategevusprojektidele on Grant Thornton Baltic aastaid toetanud Tartu ülikooli kliinikumi lastefondi, Eesti loomaaiasõprade seltsi ja Hille Tänavsuu vähiravifondi Kingitud Elu. Pikka aega kestis ka traditsioon, et iga töötaja sai ettevõttelt sünnipäevakingituseks laekuva summa annetada, valides kolme heategevusorganisatsiooni vahel, kellele raha suunata. Hea tegu teeb südame soojaks nii saajal kui ka andjal!

Kolleegidega koguti abi vajavatele peredele 2019. aastal rõivaid, mänguasju ja muud tarvilikku ning toimetati asjad heategevusorganisatsiooni Aarete Laegas abiga inimesteni.