Nii nagu uue tulumaksuseaduse jõustumine 2000. aastal andis maksunõustajatele tublisti tööd, juhtus sama 2009. aastal uue töölepingu seaduse ja õigusnõustajatega. Õigusnõustamise valdkonna juht Kristel Tiits mäletab, et toona tuli tegeleda nii arvukate klienditöödega kui ka kirjutada artikleid ja esineda koolitustel, et laiemat publikut muudatustega kurssi viia. Mõneti sarnane olukord tekkis 2020. aastal, kui maailma vallutanud koroonaviirus sundis inimesed kaugtööle ja juristid pidid kibekiiresti nõuga abiks olema, et kaugtöö juriidilised aspektid oleksid korrektsed nii tööandja kui ka -võtja seisukohast.

Õigusnõustamise valdkonna juht Kristel Tiits on koolitustel ja konverentsidel hinnatud esineja.

Lõviosa Grant Thornton Balticu õigusnõustajate tööst on siiski seotud ühinguõigusega. Seejuures on viimastel aastatel aina kasvanud ettevõtete ostu-müügitehingute nõustamine, kus lisaks juristidele läheb loomulikult vaja ka maksu- ja finantsnõustajate panust. Üheskoos peavad nad orienteeruma aina keerulisemaks ja mitmekesisemaks muutuva ärikeskkonna reeglites. See võib muu hulgas tähendada, et ettevõtte asutamine ja sellega seotud toimingud polegi enam nii lihtsad kui meie edumeelse e-riigi kuvandi tõttu võiks arvata.

„Rahapesu tõkestamise reeglite tõttu võib äriühingu asutamisel takistusi tekkida, samuti võib olla väga keeruline avada pangakontot. Kui viis aastat tagasi esindasin klienti volikirja alusel ja sain talle asutatud nii ettevõtte kui avada ka pangakonto, siis nüüd peab juhatuse liige isiklikult panka kohale minema. Samuti juhtub, et tegutseva ettevõtte pangakonto suletakse, kui ta ei suuda piisavalt põhjalikult oma äritegevuse ja partnerite tausta avada,“ nendib Kristel Tiits, et ettevõtjatele on aina karmistuvate reeglite tõttu kerkimas uusi takistusi. Kuid nagu öeldakse: ühe õnnetus on teise õnn ehk keerulisem ärikeskkond on vesi nii õigus- kui ka maksu- ja finantsnõustajate veskile.