Esimene samm selle eesmärgi elluviimisel tehti Leedus aastal 2006. MRI kaudu oli Rimessil kujunenud koostöö toonase juhtiva audiitorbürooga MRI Audit & Consulting. Kui selle enamusosaluse omanik Danas Pauza kuulis eestlaste huvist Leedus tegevust alustada, tegi ta ettepaneku, et müüb ettevõtte ära. Maagilisel kuupäeval 06.06.2006 sõlmitigi ostu-müügileping ja Rimess sai Vilniuses asuva tütarfirma ning ligi paarikümne töötaja võrra rikkamaks. Nii vastse tütarettevõtte kui ka edasiste laienemisplaanide strateegiline juhtimine jäi Artur Suitsu ülesandeks.

Järgmiste ühinemisest huvitatud ettevõtete järele hakatigi ringi vaatama 2007. aasta alguses. Artur Suits: „Kohtusime mitmega, tutvustasin meie visiooni ja pakkusin, et kui see neid kõnetab, võiksime järgmise sammuna rääkida ühinemisest.“ Kuigi kohtuti mitme ettevõtte esindajaga, vastas ettepanekule teha järgmine samm neist vaid üks. See oli Genadijus Makuševas, Vilniuse audiitorfirma Renovacija partner ja juht, kellega oli hiljuti tuttavaks saadud. Genadijus Makuševas: „Leedu audiitorkogu tähistas 2006. aastal kümne aasta möödumist esimestele audiitoritele litsentside väljaandmisest. Mina olin siis audiitorkogu president ja Mati Nõmmiste tuli meile Eesti audiitorkogu juhatuse aseesimehena külla. Sellest kohtumisest kasvas hiljem välja koostöö ning tutvusest kujunes sõprus.“

Olles saanud eestlastelt ühinemisettepaneku, kaasas Genadijus Makuševas 2007. aasta suvel toimunud läbirääkimistesse ka oma pikaajalise koostööpartneri Alma Ziziliauskienė, kes oli Kaunase audiitorbüroo Audito Reziume partner ja tegevjuht. Alma Ziziliauskienė: „Nii minu kui ka Makuševase ettevõtted olid väikesed, ja mis seal salata – väikefirmade arenguvõimalused on samuti väikesed. Rimess aga paistis juba rahvusvahelisel areenil silma, sest oli ühinenud MRI-ga – see andis võimaluse end professionaalselt arendada ja maailma trendidega kursis olla. Seetõttu otsustasime, et võtame Rimessi ühinemispakkumise vastu.“

Otsusele anti ametlik käik Tallinnas 2007. aasta oktoobris, kui koos Rimessi 15. aastapäeva tähistamisega sõlmiti Rimessi Leedu tütarettevõtte ning Renovacija UAB ja Audito Reziume UAB ühinemisleping. Selle tulemusena olid 15-aastaseks saanud Rimessil lisaks Tallinnale ja Tartule kontorid ka Vilniuses ning Kaunases.

Leedus tähistatakse lisaks jõulu-­ ja jaanipäevale ka naiste­- ja meestepäeva. Ühel meestepäeval tõkestasid Vilniuse kontoris meeskolleegide sisse­pääsu tööruumidesse nende õrnemast soost töö­kaaslased ja päev veedeti hoopis kontorist väljas.

Leedus oli 35 töötajat, nende seas neli kohalikku partnerit: lisaks Genadijus Makuševasele ja Alma Ziziliauskienėle ka Arvydas Ziziliauskas ja Birutė Stankevičienė. Ka Klaipedas avati 2008. aastal kontor, kui Rimessiga ühines audiitor- ja raamatupidamisbüroo, mille partner oli ema kaudu Eesti päritolu Laimė Jablonskienė.

Genadijus Makuševas kinnitab, et ettevõtete ühinemisest saadav efekt oli kohe näha. „Tekkis sünergia. Esialgu oli Eesti ettevõte palju suurem kui Leedu oma (Eestis oli Rimessil 2007. aastal umbes 80 töötajat ja käivegi mitu korda suurem kui Leedus – toim.), seetõttu saime Eestist uusi kliente. Kõige rohkem oli nende seas Soome firmasid, kes sisenesid Eesti turule ja tahtsid edasi liikuda Leetu. Välismaiste investorite jaoks on Eesti, Läti ja Leedu üks piirkond, järelikult on neil kasulik leida teenuseosutaja, kes tegutseb kõigis kolmes riigis. Rimess alustas 2008. aastal tegevust ka Riias, seega saimegi kliente teenindada kogu Baltikumis,“ mäletab Makuševas.

Balti riikide raamatupidamise osakondade kohtumine 2014. aastal Vilniuses.

Leedu turule raamatupidamisteenustega sisenenud ja seejärel teenustevalikut laiendanud Rimessi portfelli lisandusid Leedu ettevõtetega ühinemise tulemusena ka maksu- ja finantsnõustamine ning hoogustus raamatupidamisteenuse kasv. Veidi enam kui 15-aastase Leedus tegutsemise jooksul ja nüüd Grant Thornton Baltic Lithuania nime kandva ettevõtte käive on kümnekordistunud, ulatudes 2022. aastal 4,3 miljoni euroni. Ühtlasi jõudis Leedus 2006/2007 käibe poolest turuosalt kaheksandal positsioonil platseerunud Rimess mõne aastaga viiendaks ja on sel kohal püsinud siiani.