Esiteks ammutati MRI konverentsidelt ja koolitustelt värskeimat infot valdkonna üleilmsete suundumuste kohta, teiseks aga paotas liikmelisus ukse Rimessi peatsele laienemisele Lätti ja Leetu.

Hoolimata sellest, et Rimessi ülesehitamise esimestel aastatel lähtusid Mati Nõmmiste ja Eva Veinberg mõtteviisist small is beautiful, hakkas idanema idee otsida laienemisvõimalusi lähinaabrite turgudelt. MRI soovis samuti kõigis Balti riikides esindatud olla, sestap hakatigi koos selles suunas tegutsema.

Leedu ettevõtte kümnenda aastapäeva peole Vilniuses sammuvad Leedu partner ja Klaipeda kontori juht Laimė Jablonskienė (vasakul) ning Eesti partnerid Eva Veinberg ja Janno Greenbaum.

Esimest korda võtsid Mati Nõmmiste ja MRI Euroopa regiooni juht Jérôme Adam Läti ja Leedu reisi ette 1995. aasta detsembris. Nende eesmärk oli otsida lõunanaabrite audiitorfirmade seast paslikke kandidaate, kes oleksid huvitatud MRI liikmeks saamisest. Sobivad ettevõtted küll leiti, kuid järgnevatel aastatel tekkisid tagasilöögid. Selgus, et Läti ja Leedu MRI liikmesfirmad hakkasid üsna tihti vahetuma: üks või teine lahkus ja uued tulid asemele.

Leedu ettevõtte kümne aasta juubelil (vasakult) Läti juhtivpartner Jelena Žovnikova, Leedu partner Arvydas Ziziliauskas, Läti auditipartner Silvija Gulbe, Leedu juhtivpartner Genadijus Makuševas ning Leedu partnerid Laimė Jablonskienė ja Alma Ziziliauskienė.

Mati Nõmmiste: „Üheksakümnendate teisel poolel oli mitmel meie kliendil äritegevus ka Lätis või Leedus ja saime nad koostöös sealsete MRI-sse kuuluvate raamatupidamis- ja audiitorbüroodega teenindatud. Kuid pisut segas tööd MRI liikmesettevõtete pidev vahetumine: kui olime ühega koostöö toimima saanud, lahkus ta peagi MRI-st. Meil tuli järgmise ettevõttega nullist peale hakata ja klientidele selgitada, miks koostööpartner taas vahetub. Me nagunii tahtsime Rimessi tegevust laiendada, seega tekkiski mõte, et peaksime Lätis ja Leedus hoopis mõne audiitorbüroo ära ostma ning asutama Baltikumi klientide teenindamiseks ühisettevõtte.“

Juubelitordi lõikab lahti Genadijus Makuševas.

Lõunanaabrite juurde lihtsalt õnne proovima polnud eestlastel plaanis minna, visioon oli konkreetne: saada parimaks auditeerimis-, finants- ja ärinõustamisteenust osutavaks ettevõtteks Balti riikides. Ühtlasi seati eesmärk olla suuruselt esimese viie audiitor- ja nõustamisfirma hulgas kõigis Balti riikides. Eestis oli see siht juba ammu saavutatud, nüüd ootas ees töö Lätis ja Leedus.